Дохрущовский перелом

Анатолий Загравенко
Дохрущовський перелом

(Сонет)

Смерть Сталіна. Ми з Винником Павлом
страждали як радянські патріоти.
Одначе як батьки прийшли з роботи,
то стався дохрущовський перелом.

Нам було чітко сказано обом
таємно, щоб не знали те сексоти,
що плакати й журитися чого там.
Великий вождь насправді був лайном.

Голодомор. Репресії. У школі
й по радіо те не казав ніхто.
Все просівалося крізь решето,
а за вождем ридали босі й голі.

Прозріли згодом масово поволі
любителі футболу й шапіто.




–––––––––––

© Анатолій Загравенко.