Вересневе

Соловей Заочник
                Відгук  на: http://prg.stihi.ru/2017/09/13/582


Стікає  тужний  клекіт  до  води,
ховається  в  примарних  очеретах,
туману  павутиння  і тенета
лягли  на  відображення  садиб...
І  тільки  сонце  зборює  півсон
ріки,  що  стала  майже  слюдяною...

А  вітер  бачить,  що  туман  накоїв,
здуває  простирадло  з  хат  і  крон,
і  починає  хвилювати  хміль,
що  пасмами  звивається  і  тане,
і  на  танок  запрошує  світанок,
щоб  разом  розігнати  ночі  цвіль...

Замріяно  торкається  долонь,
шепоче:  "Годі  спати,  охолонь!"

14.09.17