1172. Сшибались тучи над землёй... Эмили Дикинсон

Адела Василой
Сшибались тучи над землёй,
И ветром выла ночь,
Носились молнии гурьбой
Леса скакали прочь.

Гром рухнул грудою камней...
Как хорошо в гробу,
Где нас Природе не достать,
Не поломать Судьбу.



Emily Dickinson:

1172.

The Clouds their Backs together laid
The North begun to push
The Forests galloped till they fell
The Lightning played like mice

The Thunder crumbled like a stuff
How good to be in Tombs
Where Nature's Temper cannot reach
Nor vengance ever comes

1870