Пов льн ш мене Бог в адаж о...

Игорь Степанович Шевчук
*   *   * 

Повільніш мене —
Бог в адажіо
Невиліковна по сей день
пропажа!

О, жертво
чистим чиста! Боговгодна
заупокійний лист
що падає сьогодні
сиплючи блиск
із музикальних скважин
повільніш мене —
Бог в адажіо

лиш лиск сонців ще топче
їхній брук:
лобів, що випадають
з земних рук

що ж!
неодмінне
небу ми не скажем
ми мов сліпці
А Бог — в адажіо

21.10.2008, 19.1.2012