Намерих те

Виолета Петкова
НАМЕРИХ ТЕ!

Намерих те, Любов!
Тъй чакана, желана,
бленувана, мечтана...
Далечна, невъзможна,
жадувана, копняна...

Намерих те!
Като песен в сърцето,
като вълна в морето,
като птица в небето,
като полъх в лицето...

Намерих те!
Сребърна нишка
от среброто в косите,
нежно цвете
от синчеца в очите...

Намерих те!
Като мечта!
Като копнеж!
Като изгарящ въглен,
разпалващ огъня на Надеждата!

Намерих те, Любов!