Ти знаеш ли

Виолета Петкова
ТИ ЗНАЕШ ЛИ?

Ти знаеш ли какво е да обичаш?
Да сънуваш две преплетени ръце?
След невъзможен блян да тичаш
с ритъм луд на влюбено сърце...

Ти знаеш ли какво е да копнееш
за ласка топла с мъничко любов?
Песен нежна с трепет да запееш,
откривайки простора - неостаряващ, нов...

Ти знаеш ли какво е в хоризонта да се взираш,
омагьосана от чара на погледа син...
В обятията на безкрая любимите очи съзираш...
Потъващ в дълбините спомен скъп и мил...

Ти знаеш ли какво е остра болка
да разкъсва с нож душата ти ранена?
Сърце ти като камък да се пръска -
любов отхвърлена и забранена...

Ти знаеш ли???