Подари ми усмивка

Виолета Петкова
ПОДАРИ МИ УСМИВКА!

Две блеснали очи ме гледат закачливо,
в тях Слънце отразява се игриво.
В моите очи Небето се оглежда,
тихо, срамежливо из зад тях Морето поглежда...

Видение странно ли си, или просто мираж?
Да се загледаш в мен се изисква кураж...
Че буря в сърцето ми вълните разбива,
с порой от чувства бреговете залива.

Опитваш се със поглед устремен
да укротиш пожара в мен...
Ще ме накараш ли да се почувствам щастливка?
Просто... подари ми Усмивка!