Сагындыра туган ягым..

Нурия Юлдашева
Эх.. сагындыра.. туган ягым..
Кырларын,.. чэчэкле тугайларын,..               
Эрэмэ.. Утар.. Чишмэ.. Сэрмэн..
Олы кул.. Кара урманнарын,..
Ж,ырлап узган авыл тыкрык - урамнарын,..               
Искэ тошеп хэзер бала чагым..
Синдэ уткэн горлэп ямьле яшьлек..
Ж,анымнын, нечкэ кылларын минем озеп..
Йорэгемне хэтер елата яшьсез.. сызып.

               
18.09.17. Экспромт.(на татарском языке).
Иллюстрация: фото из личного архива.