Не се влюбвай

Виолета Петкова
НЕ СЕ ВЛЮБВАЙ!

Не влюбвай се в мен, приятелю мой,
не ранявай сърцето си с чувства отровни!
Не докосвай душата ми - скитница волна,
отрекла любов, и надежда, мечта...

Не влюбвай се в мен, приятелю мой,
не изпълвай очите си с блян и копнежи,
че моята нежност измамна химера е,
а моята обич - посипана с пепел жарава...

Не влюбвай се в мен, приятелю мой,
че жажда не утолява се от извор пресъхнал...
Крила пречупени в небето не излитат,
и душа не топли се от огъня изгаснал...

Не влюбвай се в мен, приятелю мой!!!