Ков тон?

Алина Подгорнова
Ды ков тон туят вензэ лангс? Ков туят?
Те чоподаванть виде ки а муят.
Иля капша. Кумажа лангс тень прама?
Содан, ялатеке течи ильтямат.

Кодамо вий эйсэть уски? Ков терди?
Сон алдо лиссь икелеть? Сяворсь верде?
Кенкшлангсо эрязкалезь чочтнят плаштят.
Тошкан: аштек… Ансяк содан, а аштят.

Кенкшенть мельгат тон, капшазь, стувтык сёлгомс.
А мезень кисэ монень мартот сёвномс.
Та-кода мекевлангт ней читне уить:
Тон течи сыть, ансяк исяк уш туить.