Одилни ллайди Самовот

Рахим Карим
Олло; бош;армайди дунни бир Ўзи,
Ма;камаси бордир ;а;нинг бош;арар.
Фаришталар Яратганнингдир кўзи,-
Симсиз ало;аси бордир му;аррар.

Ким, ;айси бурчакда ;илди ;отиллик,
Рўйхатга ;айд ;илар ўша за;оти.
Ким, ;айси йўлакда ;илди одиллик,
Ёзади дафтарга пари ;аттоти.

Балога гирифтор ;илар айбдорни,
Мазлумга юборар шу он мукофот.
Олло; Салтанати суймас баттолни,
Одилни ;ўллайди ;ар он Самовот!

;а;и;ат

;а;и;ат - бу ;а;дан келар хат,
У – Оламнинг тан;о ;омуси.
Бўйсунади му;аббат, нафрат,
Бўйсунади башар номуси.

;а;и;ат - бу ;а;дан келар хат,
;уёш ва Ой тасди;лар му;ри.
;а;и;атга тобедир хил;ат,
;а;и;ат - бу оламнинг се;ри.

;ар ким ;илар ўзича тахмин,
Тасди;ловчи эса бир - Олло;.
Керак бўлса йўллайди ра;мин,
Жазолайди ким ;илса гуно;.

Жазоласа кимдир бировни,
Бу оламда нога;он, но;а;.
Олиб борар Ўзи сўровни,
Тў;рилайди хатоларни ;а;!

Кимлар мени та;лил ;илмади,
Чи;армади устимдан ;укм.
Яратган назарга илмади,
Ўзи экан ягона ;оким.

;а;и;ат - бу ;а;дан келар хат,
У – Оламнинг тан;о ;омуси.
Бўйсунади му;аббат, нафрат,
Бўйсунади башар номуси.