Картины снов

Анатолий Загравенко
Картини снів

(Сонет)

Сниться часом те, чого немає,
а колись було в житті моєму.
Вишня-шпанка в вікна зазирає.
А під нею рідкість – хризантема.

Соняхів голівки за сараєм.
Вже свою цибулю з грядки рвемо.
Всеньке літо редька виручає.
Погріб серед двору, наче демон.

Вдома батька й матері немає.
Лиш увечері прийдуть з роботи.
Я пишу, малюю і читаю
чи гуляю з другом, що напроти.

Ще гніздо в кінці городу знаю.
В нім малі пташата жовтороті.




––––––––––

© Анатолій Загравенко.