Есенна елегия

Ружа Велчева 2
Тежката медена пита
на лятото
неусетно се изтърколи
по мъгливите
есенни коловози
птиците заровиха
песните си
в топлата шуба
на окапалите листа
слънцето
зад кобалтови облаци
тъгува
за житните коси
 на лятото
новите семена
кротко
полягат в пръстта
светят в тях
сълзите слънчеви
едно дълго
и сладко очакване
за среща
през другото лято

Който го дочака...


Ружа Велчева