Волинь моя люба

Елена Эшвович
Волинь моя люба, чому ти не снишся мені?
І дня не минає, щоб я не згадала про тебе...
Мені б пригорнутись до твого блакитного неба
І полем зеленим пройтися, бодай увi сні...

Сумує душа за красою твоїх квіточок,
Простеньких та лагідних - ніби це мамині руки...
Так болісна серцю моєму з тобою розлука,
Та доля мені на чужИну обрала квиток...

Не ваблять мене чужоземні глибокі моря.
Над Стиром рідненьким - вербою схилитися хочу...
Ти - жінка, то ж знаєш, яке воно серце жіноче...
Йому на чужині  не мила й на небі зоря.

Волинь синьоока, ні з чим не зрівняна краса -
І в сонячних днях, й в дощового концерту мінорі...
І в щасті своєму, і в радості... в сумі і в горі -
До тебе любов  ні на крихту, в душі, не згаса...

Так рветься до рідного міста пісенна душа -
До вуличок древніх, де Леся сліди залишила...
Усе на цих вуличках серцю жадане і миле,
І серце моє, на чужині, у згадках, втіша...

Приснись мені, люба, зроби подарунок такий:   
Візьми мою душу, в моїх сновидіннях,  - до себе...
... Молюся за спокій... щоб мирним було твоє небо,
Бо й в тебе, кохана, сьогоднішній час - нелегкий...

На щастя - жінки ми...  а сила жіноча у тім -
Що стерплять усе, у мінливо-жорстокому світі!..
... Нехай мою пісню зі Сходу несе тобі вітер:
"Довіку для мене ти будеш - промінням моїм..."


27.07.2017
На фото - рідне місто (інет)