Адамаш. стих на чеченском языке

Фариза Цалдаева
Х1ай адмаш!
Вай мича кхочур те?
Х1у эцна г1ур те?
Цу лаьттан букъ те?

Дийциша, х1ай нах...
Хаьий те шуна?
Кошан 1азап, садалар
Мел хала ду.

Цу дийнахь хир вац
Цхьа вайн т1ех1отта
Дена-нанна, йиша-вешина
Вай девзар дац.

Цу шийла каш чохь
Вай дуьсур хилар
Боккъалла бакъ хилар
Цхьа шеко яц.

Ма кура девла вай
Бахамах 1еха делла
Ма 1еса девла вай
Далла 1амал ца еш.

Ойла яйша аш, адамаш...
Духарца я динца
Я г1иллакхца, г1уллакхца
Вай нисделла дуй теша?

Ма къинхетаме вукх
Вай Аллах1 Дела!
Вай кхоьллина волу
Йа Везан Дела.

Х1ай адам бераш!
Х1инца мукъана самадовлийша
Тоба дай, 1амал яй
Аллах1ан т1едерзийша.