Пiдснiжники

На Манжетах Вишиванки
Снігів пошарпана тканина,
гнівиться лютий, та дарма,
частіше сонце, довша днина –
здає позиції зима.

Жвавій пташки, скресає крига,
темніють пролежні ріки.
В лісах позначила відлига
де-де вологі острівки.

В дорозі ще пора весіння,
звір не очунявся од сну,
тонких підсніжників цвітіння
анонсувало нам весну.

Найтонша плівка порцеляни
покрила дзвоники малі. 
Вони прикрасили поляни,
схилившись личком до землі.

Чи у селі, або ж у місті
в дім квіти-первістки несуть….
Не рвіть підсніжники у лісі,
прибережіть земну красу.

Цих провісників тепла і надії все менше стає у лісах.
Щоб зберегти від подальшого знищення, вони занесені до
"Червоної Книги України".
Підсніжники легко культивувати, вони приживаються у пухкій землі в затінку.
Якщо ви їх посадите, вони щовесни будуть радувати вас білосніжними квітами.