За всичко е виновна любовта

Величка Николова -Литатру 1
За всичко е виновна любовта!
Тя на живота заповядва.
Ту с пълни шепи носи радостта,
ту хладината си показва.

Влече ни към безбожните места,
където пием грях с наслада.
Показва и отворена врата
към верността – красива, млада.

Подмамва ни със страст и в двете зони.
Пронизва ни ту светлина, ту мрак.
Плътското желание ни гони
 да прелюбодействуваме пак.

За всичко е виновна любовта –
горчива, сладка и… коварна.
Но всички я жадуваме в света!
Сал на живота тя е вярна!