Двата полюса

Величка Николова -Литатру 1
Във лудото ни ежедневие,
препускахме на две страни
и никой нашето падение
не се опита да спаси.

Изстрадах общата ни грешка.
Аз моята вина видях.
Но гордостта ти бе глупешка.
Ти своята - не я разбра.

Днес се надявам в таз Вселена
да срещна твоя полюс пак
и нека пак искра любовна
да пламне мощно при контакт.

Аз знам, че птиците ще пеят,
когато стоплим любовта.
А Моцарт нотите ще лее,
ако скрепиме верността.