Не заспiва безголосий

Валентина Кондратенко 2
Не заспіває безголосий, 
Безкрилий в небо не злетить. 
Глухий не вчує, як голосить 
Жура вдовина кожну мить. 
Черствого хліба не ковтнути, 
Украденим не збагатіть, 
І світ до себе не згорнути, 
Полин образ не зсолодить.
З чужого щастя не зігрітись, 
Свою біду не розвести,
У радості не заблудитись, 
Неславу не перебрести...
За все вклонись доземно долі: 
Що ряст топтав, діждався жнив,
Що на своїм терновім полі 
Сміявсь і плакав – просто жив!