Э. Дикинсон. 1263. There is no Frigate like a Book

Ольга Денисова 2
1263
Подобно книге, никакой
Нас не умчит фрегат
Резвее всяких скакунов
Листы стихов летят –
И нищий может без гроша
Пуститься в этот путь –
Так экономен экипаж
Для странствий наших душ
29.09.2017




1263
There is no Frigate like a Book
To take us Lands away
Nor any Coursers like a Page
Of prancing Poetry—
This Traverse may the poorest take
Without oppress of Toll—
How frugal is the Chariot
That bears the Human soul