Свят-вечер Подражание Из Мыколы Винграновского

Алексей Бинкевич
Свят-вечер

Снегов пречистые холсты.
Увяз в сугробе зимний вечер.
Всклокочены дымов хвосты,
И козий дух, и дух овечий...

Темнеют проруби в реке,
На мрамор льда похож Путь Млечный.
И спит Младенец на руке,
Как слово на ладони речи.



МИКОЛА ВІНГРАНОВСЬКИЙ

***

Цвітуть на білому хати.
У грудях грудня - зими, зими.
Димів скуйовджені хвости,
І дух овечий та козиний...

Цвітуть обмерзлі криниці
Холодним квітом мармуровим.
Дитя заснуло на руці,
Як слово на долоні мови...

1965