Пробач менi цю меланхолiю

Елена Эшвович
Пробач мені цю меланхолію,
Що знову до мене прийшла.
Здається,  що я божеволію.
Вже й сірі,  від пилу, крила.

Чомусь не літаю,  як інколи,
Мов птаха,  літала у снах.
Душа покривається інеєм,
Від холоду, в темних ноча'х.

Хоч спокій завжди так цінила  я,
Сьогодні мені він чужий.
Я зовсім від нього знесилена,
Хоч вовком у темряві вий.

Пробач, що й хвилинами плачу  я,
Бо все ж таки - жінка слабка...
Завжди тебе хочу я  бачити
І бути  в  надійних  руках.

В твоїх... Мов тендітна берізонька,
Яку  приголублює  клен,
Щоб ночі минали - безслізними,
Хоч знаю - цей настрій мине.

Розвіють вітри меланхолію
І  знову  душа оживе,
Як тільки зустрінусь з тобою я
І ми не розлучимось вже.

01.01.2017