Semi-emperyal, semi-heavenly,

Елизавета Судьина
Semi-emperyal, semi-heavenly,
A little more - and I will fly.
So we live - that's known to everyone
that only idling makes paradise!

And that's why the intelligentsia
In freely woven and a fresh world
mental vorticity pushes strenuously,
secretly praying, "forgive us, God".


***
Полузаоблачно, полунебесно,
Еще немножечко - и полетим.
Так мы живем -небезызвестно-
Что только в праздности мы рай творим!

И вот поэтому интеллигенция
В свободно вытканный и свежий мир
Толкает мысленные завихренции,
И втайне молится, чтоб Бог простил.