Салестам

Магомед Тамбиев
Хlара дийнахь цlавахарг хьежаш
Цlенгахьа са лестар
Маза чу из лехаш
Цун сурто бlарг хьестар


Вахар укхаз хинна мехкал
Бовзацар сахьегам
Мерзагlа бацар тlехкал
Даьхе йитарах бола бекхам


Хlаьта саг сиха lам
Гаргара деце а, дацар хийра
Кlезиг-кlезиг  кхийттар чам
Шераш доахаш, ваха lийра


Ца хоатташ тlайоагlа lоажал
Кхелх;ча веза каша вила
Талхарг ца хьежаш оарал
Наьначе хила мег кашбил


Бе яц хьо лергвола моттиг
Кертера, каша хургдола хьал
Чувила лаьтт лургда готтиг
Е lазап гургдац хьона вlалла

(Тембенаькъан Мусай Мухьаммад, 9-гlа Тов 2017)