Художник

Виолета Петкова
ХУДОЖНИК

Художник млад с име на цвете,
поет с палитра - незнаен за мен,
в света ми внезапно се втурна нечакан
и изпъстри с цветя моя ден.

В картините живи настроение свети
и слънчеви багри разпръскват искри...
Поезия в краски - мечтите се гонят,
препускат на воля.... затова са мечти...

Нарисувай, Художнико, в мен светлината!
С четка и багри душата създай!
С блясък сияен изгони тъмнината!
Вместо Залез, ти Изгрев прекрасен ми дай!!!

В. Петкова