Я вся в тобi

Валентина Кондратенко 2
Я вся – в тобі, я вся – в полоні світла
Твоїх очей ; задумливих озерць. 
Моя душа жар-птахою розквітла 
Серед обвуглених і занімілих серць,
І непідвладна брязкальцям спокуси: 
Її не втішать крихти зі стола. 
Візьме всього ; тоді згоріти мусить 
За мить життя. Донині ж – не жила!
Вона палкіш від тисячі любовей 
Жінок жагучих, як серпневий степ, 
Замішана ж-бо на скаженій крові. 
Вона ; Везувій, не холодний склеп!
А ти ; тремткий осиковий листочок. 
Твоя жарина тліє, не горить, 
У сумнівах згубивсь твій голосочок –
Боїшся, певно, крильця обпалить...
То як нам жить? І що із того буде? 
Я ; літо в розпалі, а ти ; зима... 
Чи ми удвох біду цю перебудем –
Чи я нестиму хрест оцей сама?