Моя мелодия души

Василий Полятинский
ЫРЫАМ ТЫЛА КeНГYЛ ТЫЫН

Санаам кутун сайа туойбут,
Сырдык кыыhар кыырпа5ыныы,
Истэн eрe мe5eн кeппYт,
Ырыа тыыннаах чыычаа5ыныы.

КeччYй, кeччYй, кeнгYл кeччYй
Ырыам тыла, кенгYл тыына,
КетYYй, кетYYй, кYегэй, мэччий
Ырам кыла, утах сыыйа.

Чуоран тыаhа, добун тыала
До5уhуоллаан долгуhуттун,
Чуо5ур дор5оон тeрYYр ыама
До5уурдаатын куккун ыла.

Сахам сирин устун тэлэ
Тэлээр, тэлээр киэнгник элээр,
Куйаар, салгын чYемпэтигэр
Ингнибэккэ куйаар, тайаар.

Yйэлэри унгуордаангнгын
Ыллат, ыллат ырыаларбын,
Yйэтитэн таптыы бигээн
YрYлYй дуу иэйиим суолун.

КeччYй, кeччYй, кeнгYл кeччYй
Ырыам тыла, ке;Yл тыына,
КетYYй, кетYYй, кYегэй, мэччий
Ырам кыла, утах сыыйа.





КYн Арылы
Надежда Николаева
Лeкeчeeн, БYлYY– Бэрдьигэстээх, Горнай
с. Лекечён, Вилюйский улус – с. Бердигестях, Горный улус
Республика Саха (Якутия)
14.10.17
27.09.17





МОЯ МЕЛОДИЯ ДУШИ





Небес созвучием угодно,
В рассветах чувственной тиши,
Спою мечту я непременно,
Как танец любят журавли.

Кружи, кружи, летай свободно,
Моя мелодия души,
Лети, лети в полёте вольно,
Лучистой песней, нот зари.

Бубенчик звонкий, колокольно,
Аккомпанируй мне всегда,
Пой широко, мечтой привольно,
Как в небе яркая звезда.

Земля якутская раздольна,
Над ней развейся навсегда,
Мечта в стихах краеугольна,
Как мир спасает красота.

В преданьях твердь семиугольна,
Любовь вся чувствами чиста,
Так лейся песня на раздолье,
Земном, на многие века.

Кружи, кружи, летай свободно,
Моя мелодия души,
Лети, лети в полёте вольно,
Лучистой песней, нот зари.





Василий Полятинский
19:15 – 20:05 14.10.17
14:35 – 16:15 03.10.17