Iа цу сайран даь къамаьл...

Роза Даурбекова
              Iа цу сайран даь къамаьл
              Сона цIаккха дицлургдац.
              Дукх дийцар Iа, дукх дийцар,
              Дерриг кхетаде ха йизар.

              Цу хьа дешай ерриг кIомал,
              Къахьал ла низ бийзар.
              ДатIа дезаш хина дог
              Барчча шера дIатхьайсар.
 
                Кхета ду аз, кхета ду,
                Хано керар дог тоа ду.
                Виц вен вац, виц вен вац,
                Бакъда, хьон ял йовхал яц.

              Малх ца гуш ихар денош,
              Дег тIа буттув ша биллар.
              Мишта яхай хьалха яхаш
              Аз хургдоацачох догдиллар.

              Бийсан седкъаш шой йIовхалца
              Тешамех со чIоагIайир.
              ДегтIар бала согар йица
              Гаьна даьлар оалхазар.

                Кхета ду аз, кхета ду,
                Хано керар дог тоа ду.
                Виц вен вац, виц вен вац,
                Бакъда, хьон ял йовхал яц.