Ангели на надеждата

Генка Богданова
Автор: Генка Богданова
         

Тревожен звън! И вие вече тичате.
В движение престилките обличате,
летите като бели птици в мрака,
линейката  пред болницата чака.

Тревожни качвате се в нея:
- По-бързо, да не закъснеем!
Лети, че болният отсреща
е в плен на болката зловеща!”

А той, със болка и надежда,
към входната врата поглежда,
сърцето му тревожно бие:
“О, доктори, къде сте вие”?

Побързайте, вълшебници във бяло,
преди сърцето болно да е спряло!”
Сирената разкъсва с писък мрака:
“Тука сме! ТЯ още  ще почака!”

Бели ангели над болния се свеждат
и вдъхват във сърцето му надежда.