Вона кида палити

Дениза Глезина
Вона кидає палити, як кинула п'ятого чоловіка.
Вони кидає палити, як іграшку кавкітливій собачці.
Вона кидає палити, як на голову сніг – стара стріха.
Вона кидає палити, ніби це має для неї рацію.

Вона кидає палити, як кидає останню маленьку мрію.
Вона кидає палити, як на підлогу зайву одежу.
Вона кидає палити, як у болото пробне каміння.
Вона кидає палити, ніби це ще одна перемога, яку одержить.

Вона кидає палити, як кине пальцем крутити волосся.
Вона кидає палити, як оточуючим правду у вічі.
Вона кидає палити, як все, що кортіло і не відбулося.
Вона кидає палити, ніби це не до її обличчя...

Вона кинула б палити, як кинула б шостого чоловіка,
Вона кинула б палити, як роботу й у ломбард намиста,
Вона кинула б палити, як кляті пігулки, що назначив ликарь,

Вона не кине палити, бо це єдина її пристрасть.