Аёллар

Рахим Карим
Истаса - аёллар рўмол ичра ;ам,
Остин-устун ;илар кў;на дунёни.
Хо;ласа ялан;оч, гўзал ;усни-ла,
Ерга тиз чўктирар шоху гадони.

Истаса севади у Лайли бўлиб,
Истаса жанг ;илар Тўмарис бўлиб.
Истаса бозорга солар танини,
Истаса очилар, ;олади сўлиб.

Хо;ласа ;а;рамон, мард Она бўлиб,
Ту;ади бир этак ў;ил-;изларни.
Истаса юртбоши, малика бўлиб,
Элни бош;аради, эгиб тизларни.

Эрлари жангго;га кетганда,
Ватанин ;ўри;лар экан аёллар.
Афсуски, фаровон, тў;лик замонда,
Баъзан шўхлик ;илар экан аёллар.

Майли, очи; юринг, юринг рўмолда,
Юрагингиз тоза бўлса бўлгани.
Кўнглингизни олиб чи;манг бозорга,
Бу, ахир, аёлнинг тирик ўлгани!!!

Аёллар инсофли бўлса дунёда,
Инсофли бўларкан асли дунё ;ам.
Инсоф берсин сизга, тўзим - зиёда,
Оламнинг иймони бўлган аёллар!