Первенство

Анатолий Загравенко
Першість

(Сонет)

Істотно, заздрять Швеції народи,
бо в них життєвий щонайвищий рівень.
На багачів, що також верховодять,
ні заздрості немає, ані гніву.

Адже що в них, що в їхніх антиподів
можливості прожити майже рівні,
однакові умови для свободи,
а в супі шмат гов’ядини чи півня.

Є все у всіх й однакові умови
для дії чи бездії та й для звершень,
хто з розумом значним чи безголовий,
трудяга із невтомних й ледар перший.

Одначе в самогубствах загадкових
тримає саме ця країна першість.




––––––––––

© Анатолій Загравенко.