втомився вже народ на укр. яз

Любонька
Втомився вже народ від ватажків,
Що прагнуть все по-сво'му починати,
Але не вистачає їм мізків,
Шоб добре Божим Світом керувати.
Не вплине на історії ходу'
Той, хто на Вишній задум посягає,
Хто вдягся в сатанинську паранджу
І до війни з трибуни закликає.
Аж вивертає вже від брехунів,
Сприймаючих народ за нищу расу!
Під підлим прикриття'м лестивих слів,
Поповнюють ретельно сво'ю касу.
З якого боку лиш не подивись,
Робочий клас - не в виграшному стані.
Безвихідь стримко ду'ші тягне вниз
І тоне вся країна, мов "Титанік".
Ще доки пануватимуть чорти',
Прямим шляхо'м ведучії до пекла,
Руйнуючи із Богом всі мости',
Щоб іскра віри у серцях померкла?!
І від жебрацтва на'рід вже втомивсь,
І на очах від вічного туману...
На до'щечки дрібні пліт розваливсь,
Роз"єднаність на ру'ку євро-плану.
Підвласне не усе багатіям,
Відомо, що й вони  "нещасні"  плачуть.
За зло, буває, платяться життям,
Ще й правнукам дістанеться...на здачу.


06/10/17/