Учитель. Педагог. Наставник

Петренко Ольга
Учитель. Педагог. Наставник.
Прості та звичні всім слова.
Але які ж вони важливі,
Яка в них мудрість світова!

Суворість, щирість і натхнення,
Любов безмежна і снага,
В них праця кропітка щоденна,
Що повної віддачі вимага!

Над план-конспектами безсонні ночі,
Журнали, курси і педради…
За північ лиш заплющиш очі,
А в голові вже ЗНО, МО, олімпіади…

Де сили ті беруться і завзяття,
Щоб все те, неосяжне, осягнуть?!
У нелегкі часи суспільного сум”яття
Авторитетом і взірцем для учнів буть!

Учитель! Ця професія від Бога!
В його руках майбутнє поколінь!
Чи не тому щодня – нова вимога…
А вчитель же – людина! Не кремінь!

Та годі! Про сумне сьогодні досить,
Бо нині свято ваше, вчителі!
Хай тільки радість праця вам приносить -
Найважча й найсвітліша на Землі!

Уклін низький вам за тепло душевне,
За часточку сердець, що учням віддали.
І за роботу вашу творчу, ревну,
За шлях, що з вихованцями пройшли!

О, скільки добрих слів вам хочу я сказати!
Здоров”я зичу, щастя, миру, сил,
Щоб плідним будень був, веселим – свято,
Надійним, затишним завжди - сімейний тил!

Щоб європейською була зарплата,
Безглуздих менше звітів й папірців.
Бажаю здібних учнів вам багато,
І толерантності від керівництва і батьків!

Хай у великих вчительських серцях
Весна буяє щиро і завзято,
І гладко стелеться життя широкий шлях!
Із Днем Учителя вас, дорогі, зі святом!