Конец света?

Рахим Карим
Я учился, чтобы стать Человеком –
добрым и хорошим,
Поэтом с чистой душой,
чтобы воспитывать и остальных
в таком же духе.
Но мне очень жаль,
что я в итоге оказался
среди юристов, врачей,
экономистов, финансистов,
журналистов, даже педагогов
которые хоть и окольными путями
умудрились защитить
кандидатскую, докторскую
ради хорошей жизни,
чтобы жить богато и роскошно.
Я не знаю, куда мне теперь деться?
Ибо, для меня дороже всего
Честь и Совесть.
Разве не это Конец света?

;иёмат ;ойимми?

Мен дунёда Одам бўлиш учун
ў;иган эдим.
Тоза юракли Шоир бўлиш учун.
Одамларни мана шундай ру;да
тарбияламо;чи эдим.
Афсуски, мен яхши яшаш учун
ў;иган юристлар, шифокорлар,
и;тисодчилар, молиячилар,
журналистлар, ;аттоки
;ин;ир йўллар билан бўлса ;ам
бой яшаш учун
фан номзоди, докторлик
диссертацияларини
ё;лаб олган
кимсалар орасида ;олиб кетдим.
Шу боис энди ўзимга
муносиб жой тополмай ;алакман.
Сабаби мен учун Иймон ва Диёнат
;аммасидан афзал.
Ахир бу ;иёмат ;ойим эмасми?