Так цяжка на душы...

Юрий Боровицкий
***
Так цяжка на душы,
Калі хварэе мама,
Калі ў маёй глушы
Мне не дайсці да храма.

Але калі й дайду,
Чым храм ёй дапаможа?
Як гэткую бяду
Адолець, мілы Божа?

Прашу, каб пажыла
Яшчэ на свеце белым…
Іду я ў край сяла
Па лісці абляцелым.

Іду я ў край сяла,
І гоніць лісце вецер…
Хачу, каб пажыла
Яшчэ на белым свеце…

25. 10. 2017 г.