мове

Евгений Пешко
Я не магу напісаць лепшы верш...
Не хапае навукі, не хапае таленту.
Пра тое, як табой ганаруся
Пра тое, як за цябе змагаюся.

У кожны куток куды не зайду -
Цябе не пачую, цябе не спазнаю!
І сам на табе размаўляць не імкнуся,
Спаганіць усе гукі твае не жадаю.

Ты лепшая ў свеце, ты родная мова
Маланка на сэрцы мяса ірве -
Калі твой сын за цябе не змагаецца,
А іншай мове за грошы песні спяе.