Благословiння

Пётр Пашковский
БЛАГОСЛОВIННЯ.

Уже на пiдходi зима,
I дощик осiннiй крапае,
I мати скучае сама,
I з Армii сина чекае.

I батько рiдний до двора
Стягае сiно i солому…,
Всмiхнися, батьку, вже пора –
Твiй син вертаеться до дому.

Зустрiнь його, прийми теплом,
На щастя вмiй благословити,
Бо скоро прийдеться обом
На добру тему говорити.

Не бiлоручка. Для синка
Зумiв ти мудрiсть передати:

Вiн знае, як вести плужка,
I дров зумiе  нарубати,

Зварити вмiе вiн обiд,
I мiшанку скосити вмiе,
I навiть латку до чобiт
Прилаштувати теж зумiе.

Його навчили не дядьки,
Не сирота вiн одинокий,
У нього е своi батьки,
На нього ждуть уже два роки.

Ваш син обрав почесний шлях –
Його цiкавить медицина…,
I, щоб смертям покласти крах,
Благословiть на дiло сина.

листопад 1974 року. м. Свiтловодськ.