Зимовi етюди

Пётр Пашковский
ЗИМОВI  ЕТЮДИ.

Лютий хваткою крутою
Крутить лiс в гирлигу.
Мiнус десять над Ухтою –
То вважай, - вiдлига.

Виставляють добрi люди
 Сало на патицi,
Добре знають, що то буде
Радiсть для синицi.

Сонце низько, свiтить в’яло
Через призму хмари,
Та синицi довбуть сало,
Бо ж воно задаром.

Горобцям, щоб не дивились
На синичок косо,
В годiвнички поводились
Насипати просо.

Насититись – благо днинi,
Сядуть на жердинцi
I дякують господинi
За смачнi гостинцi.

У цiй пiснi мова трузька:
Чик-чирик, тiнь-тiнька,
Насипала просо руска,
Сало – украiнка.

Якби нашi соловейки
Пiсню цю почули,
Та юрбою, тай на рейки,
Й тут свою б утнули!

Ой, не мучте своiх крил(цядь),
Не шуршуйте шовком,
Тут як вшкварить поза тридцядь,
То завиеш вовком.

09. 02. 2008.  г. Ухта.