павлу васильовичу

Пётр Пашковский
ПАВЛУ ВАСИЛЬОВИЧУ.

Павле. Васильович. Муже!
Звертаюсь до тебе здаля,
З-за чого, скажи менi, друже,
Горить украiнська земля?

Чому заревiли гармати,
Пiшов брат на брата, чому?
Де рiдна украiнська мати,
Чи мачуха е, та кому?

Ми е вдалинi i нездатнi,
Та в кожного серце болить,
Коли на землi благодатнiй
Батькiвська хата горить.

серпень 2014.року. м. Ухта.