Вiншаванне да 50-годздзя

Станислав Шастак
Сяброўка мая! Носьбіт матчынай мовы!
У восеньскi дзень, што красою чаруе
Дазволь дараваць найцяплейшыя словы
I Бога прасiць хай здароўя даруе!

Рукам хай дасць моцы дзяцей паднiмацi
Ды гушкаць з унукамi шчасьце зямное!
Хай згоду ў сямьi дасць i радасцi ў хацe,
Хай дрэнныя весткi iдуць стараною!

Хай дасць i надалей пяшчоты i плену,
Каб ты ружай-кветкай на радасць раднi,
Яшчэ б паўстагодздзя красунi карону,
Насiла б, як носiш у гэтыя дни!