Благословiння

Светлана Чернышенко
Потріскують полінця в пічці,
в хатинці тепло й затишно.
А за вікном, вже лід на річці,
багато снігу намело.

Танцює хуртовина біла,
та свище вітер поміж хат.
Земля від холоду зомліла,
мороз лютує не на жарт.

А в хатці рідній так тепленько,
напечемо ми пирогів.
Наліпим галушок пухкеньких,
та вже, і борщик закипів.

Наріжємо сальця побільше.
Та з чорним хлібцем, з часничком,
усядемося позручніше,
разом вечерять за столом.

Збереться вся родина разом
за круглий, та великий стіл.
Та щастя іншого, й не надо,
коли здорові й ситі всі.

Коли дитячий сміх лунає,
та іграшки по всім куткам.
Коли дітки шалять та грають,
веселий безлад, шум і гам.

А потім спати полягає
родина рідная моя.
Нехай же злий мороз кріпчає,
поки потріскують дрова.

Страшне щось за вікном твориться,
холодний вітер завива.
А в теплім ліжку, сладко спиться,
ще й чоловік підігріва.

Радіє серденько так сильно,
і спокій на моїй душі.
Нехай таке Благословіння,
буде в усіх, по всій землі.

28 октября 2017г.@