Кийгиз

Рахим Карим
Тўй боради соби; акамникида,
”Биринчи му;аббатим” янграйди баланд...
Онамнинг кийгизин ювяпман тонгда,
О;ори кетмайди, ювсам-да ;арчанд.

“Эски экан, ташлаб юборайлик” дер,
Менга ра;ми келиб бечора ў;лим.
Йў;, дейман совунлаб, чи;;унича тер,
;абариб кетгунча иш;алаб ;ўлим.

Бу кийгизга бувинг ;адами тушган,
Унда бордир буванг табаррук изи.
Балким бугун улар тўйга келишган...
Унда жамулжамдир бор ў;ил-;изи.

Мен тўйга чи;мадим. Нега? Сўрама,
Топмадим бир жонни я;ин, тозаро;...
Мен учун бу тўйга чи;;андан кўра,
Кийгизни ювмо;лик бўлди афзалро;...