Серпневе...

Светлана Похилько
Ще вечорами цвіркунів хори
розгойдують над нами тишу зоряну,
ще журавлі дочікують пори,
щоб помолитись на чотири сторони.
Та стерні вже ворожать на дощі,
вдивляється за обрій літо бабине...
І вітер із тромбоном на плечі
ночами возить холод контрабандою.
І кличе голос молодий: "Ходи!..
Моєму серцю будеш половинкою..."

Спиває серпень золоті меди,
але вони чомусь - чому? - з гірчинкою...