Вiдкритий лист

Пётр Пашковский
В1ДКРИТИЙ ЛИСТ.

Добрий день, моя перша дитино,
Добрий день,Ангелiно, дитя!
Час пливе, i пливе беззупинно,
I не буде йому воротя.

Я далеко вiд цього е дому,
Де ти вперше побачила свiт,
I вiдчула i щастя, i втому,
I десяток безбатькiвських лiт.

Ти така, як i я, гордовита –
Це Пашковських, як кармна вина.
Видно, так нам судилось прожити,
I допити цю чашу сповна.

Маеш те, що нажили, що маеш,
Пожинаемо те, що зросло…
Не клянися, що батька не знаеш,
Що було, то було – вiдгуло.

Хоч вiдгуками ще i моросить,
I вони вже зробили свiй слiд,
Тож гордитися далi – вже досить,
Не чекаймо тринадцяти лiт!

Я ТРИНАДЦЯТЬ ЧЕКАВ З ПОЛОВИНОЮ!
(Це також вже давно вiдгуло)
Стане мама для мене дружиною?
Нi, не  стала, дитино. Було…

Я пишу, а у нас за дверима
По – рiздв’яному падае снiг.
По – дорослому глянь ти очима:
Я гординю свою перемiг!

Я приiду до тебе, i в травнi
Знов на агрус нападае снiг.
I здивуюсь, якi ви е славнi!
Я гординю свою перемiг.

26. 12. 1999року.