Голос украiни

Пётр Пашковский
ГОЛОС УКРАIНИ.

Наша «Голос Украiни» написала вчора:
«Украiна ще не вмерла, але важко хвора».
Рiдна моя Украiно! Украiно, нене!
За життя твое, матусю, плаче серце в мене.

Серце плаче, душа стогне, гiрко визнавати,
Що не маеш «дохторикiв» себе лiкувати.
Слiпi твоi малi дiти ведуть агiтацiю,
Не злiкують, здадуть, люба, у реанiмацiю.

Пiдуть пiшки i поiдуть на твоi простори
Чужа мова, чужi люди, чужi професори.
Зарохкочуть, загелгочуть, скажуть шматувати,
Кожний собi, по-своему, i чим бiльш урвати.

Полiкують тебе, мамо, всякий по - шматочку,
Не витерпить цього лiку на тобi сорочка,
Пошматують твое тiло, калиновi вiти,
I твiй голос, Украiно, не почують дiти.
приблизно – 1994-96р.