Iванка й Мар, янка

Таисия Цыбульская
Каже Іванка: - Ходімо, Мар'янко,
ми разом багато зберемо грибів!
Мар'янка буркоче сердито з лежанки:
- Не хочу я йти годувать комарів!

Каже Іванка: - Ходімо, Мар'янко,
зберемо листочки в осінній букет!
Мар'янка буркоче сердито з лежанки:
- Я краще поїла б смачненьких котлет!

Каже Іванка: - Ходімо, Мар'янко,
вже яблучка пізні збирати пора!
Не хоче Мар'янка вставати з лежанки,
лиш ніс із-під ковдри на світ визира.

Іванка у лісі, Іванка у полі,
їй друзі веселі на поміч прийшли,
а потім співали у дружньому колі,
до гурту Мар'янку лише не взяли.

30.10.2017