враження

Пётр Пашковский
ВРАЖЕННЯ

З Соломiею,
Велосипедом,
Iхали на Шнури,
(Для автомашини болотно було)
Вечорiло, i на смерканнi,
На склонi гори,
Я вовче почув завивання,
О, як жалiбно вили вони!
Я на тормоз,i зупинився,
Там глибока долина,
Що в нiй?
I сказала менi Соломiя:
-Дядьку Петро, не боiся,
При менi вони Вас не укусять,
Ми ж до нашоi iдем бабусi!
Iх годуе наш дiдо Панас,
Вони ситi, спiвають,
I iм - не до нас!

Все життя памятаю
Соломii уроки.
А iй тодi всього було
Аж чотири роки!