Собача вiрнiсть...

Наталья Кислощук
Як часто люди не цінують дружбу...
Пес відслужив старанно свою службу,
І з часом став старий він і по тому,
Був вигнаний хазяїном із дому...
І скільки він блукав  -  я те не знаю,
Одного ранку двері відчиняю
І крок один лиш роблю від порога,
А там стоїть старий сліпий небога...
Він сумно так мені заглянув в очі,
Я зрозуміла: їсти, певно, хоче...
В моєму серці защеміла жалість,
(Мене також колись чекає старість)
Зібрала що лишилось зі сніданку,
Пес все поїв до краплі, до останку...
Повеселів...виконує команди
І бігає від кухні до веранди...
Отак той пес лишивсь в моєму домі...
Що йому треба?  -  хліб, копна соломи...
Він не жадає золота і срібла,
Він хоче бути лиш комусь потрібним...

Отож...напишу чорним я по білім,
Не доживать щоб в домі пристарілих,
Ви пам'ятайте: всі ми  "тварі божі "
Й братів молодших ображать негоже...
В житті межу потрібно знати всьому,
Щоб вас колись не викинули з дому,
Як тих собак  (бо все нам  -  по заслузі),
Цінуйте ви собачу вірність, друзі!