***

Галина Недашковская
На паперті старих доріг
Шукаю осені вчорашні смутки,
Серпанком здогад на плечі ліг,
І обплели плющеві чутки:
Що сон - на грані маячні...,
Що день межує з тінню ночі,
Що для закоханих з пітьми,
Волхви приносять сни пророчі,
В яких є син і є жона,
І чорноокий лицар-воїн,
І за вікном сива зима,
І для малечі колискові…,
І мир, і спокій на землі,
І не тужитимуть лелеки,
І не зимують на чолі,
Холодних сумнівів парсеки...

Я ж на шляху, ще босоніж,
Іду на зустріч надвечір’ю,
Я не в минулому , я - між…
Гадаю долю по сузір’ях

02.10.2017